Ističe rok za otvaranje e-sandučeta
05
јул

Ističe rok za otvaranje e-sandučeta za prijem rešenja o dozvolama

10. jula 2024. godine ističe rok za kreiranje e-sandučeta u koje će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture slati rešenja po zahtevima za dobijanje dozvola.
Na Rešenjima po zahtevima za dobijanje dozvola za prevoz tereta i putnika dostavljenim u e-sanduče biće navedeni podaci o iznosima pripadajućih  administrativnih taksi za uplatu i instrukcije za plaćanje preko novog računa za uplatu.
 Važno je napomenuti da je rok za uplatu po rešenju 10 dana od datuma prijema Rešenja u e-sanduče, što znači da bi prevoznici trebalo da redovno kontrolišu e-sanduče.
Za kreiranje e-sandučeta u okviru e-Uprave za pravna lica potrebno je registrovati e-mail adresu u APR-u, ako to niste uradili prilikom registrovanja preduzeća.
Ministarstvo je takođe u obaveštenju navelo da je potrebno da domaći prevoznici ažuriraju podatke o stvarnom i stalnom sedištu a u cilju što bržeg početka dostave akata i pošiljki preko Post Express-a, što je najavljeno kao nova mogućnost. Ažuriranje podataka potrebno je izvršiti putem upućivanja propisanog zahteva Agenciji za privredne registre, na šalteru ili online preko portala Agencije.

Nov način slanja Rešenja po zahtevima za dozvole neće zameniti postojeći, ali apelujemo da što pre otvorite e-sanduče za pravna lica u e-Upravi.

LINKOVI:
Uputstvo za kreiranje naloga pravnog lica
APR portal
Obaveštenje MGSI